KURUMSAL2020-03-20T09:31:54+00:00
Ana Sayfa/KURUMSAL

Hakkımızda

 Güvenli, kaliteli ve ekonomik ürün yelpazesini daha da geliştirerek, yenilikçi ve küresel trendlere uygun özgün tasarımlar ile koşulsuz müşteri memnuniyetini sağlayarak sektöründe lider , ülkemizin gelişmesinde pay sahibi olmaktır.

Yenilikçi küresel trendlerle örtüşen, özgün ve kendi piyasa ölçütlerinde en kaliteli ve ekonomik ürünleri müşterilerine sunarak, faaliyet alanında değer yaratan, üreten ve tercih edilen iş ortağı olarak bulunduğumuz noktada kalıcı olmaktır.

Kalite Anlayışımız; Müşteri istek ve memnuniyetini ön planda tutan, Müşteri odaklı satış stratejiler geliştirerek onların beklentilerini karlşılayabilen, güvenilir, sürekli iyileştirme ile yaptığı ise maksimum katma değeri katan, çalışan memnuniyetine önem veren bir şirket olmaktır.

CE Sertifikası Nedir?

CE İşareti, Avrupa Birliği’nin, teknik mevzuat uyumu çerçevesinde 1985 yılında benimsediği Yeni Yaklaşım Politikası kapsamında hazırlanan Yeni Yaklaşım Direktifleri içerisinde yer alan ürünlerle ilgili olup, ürünlerin AB’nin ilgili direktiflerine uygun olduğunu ve gerekli bütün uygunluk değerlendirme faaliyetlerinden geçtiğini gösteren bir Birlik işaretidir.

 CE İşareti, başlangıçta Fransızca’da “Avrupa normlarına uygunluk” anlamına gelen “Conformite Européenne” sözcüklerinin baş harflerinden oluşmakta iken 1995 yılından itibaren “Community Europe” ifadesinin baş harfleri olarak kullanılmaya başlanmış ve aşağıdaki şekilde sembolize edilmiştir.

Yeni Yaklaşım Politikası kapsamında yayımlanan direktiflerde; ürünün tanımı, taşıdığı riskler, sahip olması gereken asgari güvenlik koşulları, uygunluk değerlendirme prosedürleri ayrıntılı bir şekilde belirlenmektedir.

CE işareti, tüketiciye bir Kalite güvencesi sağlamaz, yalnızca ürünün, asgari güvenlik koşullarına sahip olduğunu gösterir. CE İşareti, bir yandan tüketiciye ürünün güvenli olduğu bilgisini verirken, diğer taraftan, ticari açıdan, ürünlerin bir üye ülkeden diğerine dolaşımı sırasında bir çeşit pasaport işlevi görmektedir. Bu işareti taşıması gereken, Yeni Yaklaşım kapsamı bir ürünün, bir Avrupa Birliği ülkesine girişi için, üzerinde CE İşareti bulunması zorunludur.

CE İşareti Neden Önemlidir?

“CE İşareti”, Avrupa Birliği`nin uyulması mecburi olan birtakım Yeni Yaklaşım Direktifleri kapsamında yer alan ürünlere iliştirilen bir işaret olduğu için, söz konusu mevzuat kapsamına giren ve AB üyesi ülkelerde piyasaya arz edilecek olan ürünlerin bu işareti taşıması zorunludur. Diğer bir ifadeyle, bu işaret, ürünlerin, AB üyesi ülkelerde serbest dolaşıma çıkabilmesi için bir çeşit pasaport işlevi görmektedir. Türkiye`nin de Avrupa Birliği mevzuatını uyumlaştırarak uygulayacak olması nedeniyle, ilgili mevzuatın yürürlüğe girmesiyle birlikte, ülkemizde piyasaya arz edilecek ürünlerin de bu işareti taşıması zorunlu hale gelecektir.
Ürünlerin, CE işaretli olarak piyasaya sunulmasından üretici sorumludur. Ancak; eğer üretici yada üreticinin yetkili temsilcisi Avrupa Birliği içinde değilse, bu sorumluluğu ithalatçı yerine getirmek zorundadır. Bir başka değişle, ithalatçı ithal ettiği ürünlerin AB normlarına uygun olduğunu garanti etmek zorundadır. Üreticinin bu işareti ürüne iliştirebilmesi için çeşitli alternatifler sunulmuştur;

 * Düşük riskli ürünlerin (örneğin, bazı makineler ), direktifin güvenlik koşullarına uygunluğu, üreticinin kendisi tarafından test edilebilmekte ve bu ürünler hakkında üreticinin yayımlayacağı uygunluk beyanı ile CE işareti, üretici tarafından ürüne iliştirilmektedir.

* Yüksek riskli ürünlerin ise (örneğin, bazı tıbbi cihazlar ve bazı makineler), mutlaka, Avrupa Birliği Resmi Gazetesinde adı yayımlanmış yetkili test ve belgelendirme kuruluşları (Onaylanmış kuruluşlar-Notified bodies )tarafından test edilmesi gerekmektedir. Onaylanmış kuruluşun bu incelemesine istinade, üretici CE işaretini ürününe iliştirmektedir.

ISO Belgesi Nedir?

ISO, yani Uluslararası Standardizasyon Organizasyonu, 1947 yılında kurulmuş bir uluslararası standart oluşturma kuruluşudur. Iso organizasyonu bu tarihten itibaren ticari ve endüstriyel alanlarda çeşitli uluslararası standartlar oluşturmuş olan dünya çapında kabul görmüş, saygın bir kurumdur.

ISO Belgesi olarak tabir edilen belge de bu kurum tarafından oluşturulan standartları eksiksiz şekilde uygulayan kuruluşların belirtilen kalite standartlarını takip ettiklerinde almaya hak kazandıkları belgedir.

ISO organizasyonu, çeşitli sanayi, ticaret ve hizmet dallarında faaliyet gösteren firmalar için çok sayıda kalite standarları oluşturmuştur. Bu standartlara genel anlamda kalite yönetim sistemi denir. Bu bağlamda firmanın faaliyet gösterdiği alana göre çeşitli ISO kalite yönetim sistemleri mevcuttur. Bunlar arasında en yaygın olanlar ISO 9001, ISO 14001, ISO 18001 ve ISO 22000 Kalite Yönetim Sistemleri sayılabilir.

ISO kendisini hükümetlere bağlı olmayan bir organizasyon olarak tanımlasa da pratikte hükümetlerle sıkı ilişkileri olan güçlü bir uluslararası merci halini almıştır.

TSE Belgesi Nedir?

 TSE/TSEK BELGESİNE GENEL BAKIŞ Türk Standardları Enstitüsü de 1964 yılında uygulamaya koyduğu “Standardlara Uygunluk Belgelendirmesi (TSE Markasını Kullanma Hakkının verilmesi)” ile ürün belgelendirmesini başlatmıştır. Bu uygulama ile başlangıçta üreticilerde standartlara uygun ve kalite seviyesi yüksek mal üretme şuurunun yerleştirilmesi, yaygınlaştırılması amaçlanmış, tüketicilerin can ve mal güvenliklerinin korunması saglanmıştır. Ayrıca T.S.E tarafından verilen T.S.E.K. Belgesi (Kalite Uygunluk Belgesi) ve Hizmet Yeterlilik Belgeleri vardır. T.S.E.K Belgesi, üretilen malın henüz Türk standardı olmadıgından başka ülkelerin standarlarına veya enstitü tarafından kabul edilen özelliklere uygun olduğunu ve mamulle ilgili bir problem oluştuğunda T.S.E.?nin garantisi altında olduğunu ifade eder.

Belgelendirme hizmetlerine ürün belgelendirme çalışmaları ile başlayan TSE Enstitüsü, günün şartlarının gerektirdiği uyumu sağlayarak bugün ürün ve hizmet yeri belgelendirme faaliyetlerini halen beş ana grupta yürütmektedir.

  • Üretim Yerlerinin Belgelendirilmesi,
  • Ürünlerin Belgelendirilmesi,(madde, mamul, mahsul)
  • Hizmet Yerlerinin Belgelendirilmesi,
  • Laboratuarların Belgelendirilmesi,
  • Karayolu ile Tehlikeli Atık Taşıyan Araçların Belgelendirilmesi